latinica  ћирилица
26/01/2022 |  14:43 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Стевандић упозорава на нове покушаје угрожавања безбједности

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да се политичком злоупотребом правосудних институција поново покушава директно довести у питање његова безбједност, наводећи да је Милан Јашаревић, који је ухапшен прије два дана, најчешће био његов возач, као шефа Тима за праћење епидемиолошких мјера.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је навео да ће због тога лица "која у томе учествују сматрати лично одговорним јер су неспорни кривци за продужено таргетирање и излагање медијском линчу, који служе, не само политичкој дискредитацији, већ и за излагање директној опасности прогона, праћених позивима на убиство који су документовани".

- Милан Јашаревић је службеник Републичке управе Цивилне заштите који је стављен на располагање Тиму за праћење мјера Републичког штаба и најчешће је возио шефа Тима, то јест мене. Опште је познато да се у слободно вријеме Јашаревић увијек налазио у мојој близини, нарочито у Сарајеву када би био изложен бројним пријетњама, непријатностима или опасности - навео је Стевандић.

Он је навео како не зна коме је "пало на памет да Јашаревића, породичног човјека без мрље, повезује са било чиме у било каквој афери или процесу".

- Сигурно је да се ради или о невјероватној грешки или свјесној намјери да се њему непотребно нанесе зло, настави моје таргетирање и излагање опасности, те изазову и политичке афере и импликације према мени, што је супротно улози правосуђа - истакао је Стевандић.

Он је додао да се у судске процесе никада није мијешао, као и да је добио све процесе када је подносио тужбе против таквих особа.

- Наставићу, али морам напоменути да се поред изношења лажи и креирања афера, овај пут ради и о свјесном излагању ризику моје личне безбједности. То добро разумију параобавјештајни центри у Сарајеву и можда се управо њима оваквим поступцима шаље важан сигнал - истакао је Стевандић.

Он је додао да ће предузети све законом дозвољене активности и упознати јавност, пријатеље и заинтересоване за обезбјеђивање правне и личне сигурности, не само њега, већ сваког грађанина Републике Српске "везано за злоупотребу правосуђа у правцу прављења афера предизбирног карактера или угрожавања живота".

- Ово је посебно важно јер медијску кампању таквом правосуђу воде особе висештруко пресуђене за изношење лажи - тврди Стевандић и додаје да је ово такође знак да се "комплетна афера око Института за јавно здравство претвара у предизборну кампању са циљем дискредитације неподобних или независних".

Напоменуо је да упркос многим пријетњама и сталном угрожавању безбједности за које, каже, постоје бројни документи у надлежним службама Републике Српске и БиХ, никад није имао обезбјеђење.