latinica  ћирилица
26/01/2022 |  16:13 ⇒ 18:33 | Аутор: СРНА

Куваља: У плану бициклистичка трка Српска-Србија-Русија

Директор Савеза за спорт и рекреацију Републике Српске Владимир Куваља најавио је да је у плану велики пројекат сарадње у спорту између Републике Српске, Србије и Русије, али и организовање велике бициклистичке трке од Српске, преко Србије, до Русије.
Владимир Куваља - Фото: РТРС
Владимир КуваљаФото: РТРС

- Планирано је отварање центра за развој спортске сарадње Србије, Републике Српске и Русије, који ће имати задатак, прије свега, да се повежу спортски савези из ове три земље - изјавио је Куваља у Београду.

Он је у Руском дому уручио Посебна признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске, која додјељује Савез за спорт и рекреацију Републике Српске и Бициклистички савез Српске.

Куваља је истакао да ће се радити на пројекту чији је циљ организовање велике међународне бициклистичке трке из Бањалуке, односно Републике Српске, преко Србије, до Русије, а њен завршетак или почетак вјероватно ће бити у Сочију.

- Наравно, то је мало дужи и мало већи пројекат, али након што смо реализовали пројекат трке Београд-Бањалука, за нас препрека нема. Уз овакве пријатеље какве ми имамо, мислим да то неће бити велики проблем - рекао је Куваља.

Он је додао да би сједиште тог центра требало да буде у Београду, а да ће канцеларије бити отворене у Москви или Сочију и у Бањалуци.

Поводом данашњег уручења признања заслужним појединцима и институцијама, који су подржали пројекат Међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука, Куваља је навео да је то начин да захвали Србији, Републици Српској и Русији, која се укључује у ове пројекте управо од данас.

Он је истакао да је Србија увијек била подршка Српској у свим областима, па и у спорту, а примјер спортске сарадње је управо трка Београд-Бањалука, коју су владе и Српске и Србије прогласиле за највећи спортски догађај када је ријеч о специјалним паралелним везама у овој области.

Куваља је напоменуо да је ова трка препозната и од институција и појединаца и да има међународни карактер, те посебно истакао подршку Представништва Републике Српске у Србији и његовог шефа Млађена Цицовића.

- Прва врата која су била отворена су од Представништва Републике Српске у Србији, гдје нас је шеф Представништва Млађен Цицовић примио као породицу и тада је у Србији трка заживјела. Поред Цицовића, подршку су дали и представници градова, као што је град Београд, али и медији - рекао је Куваља.

У Београду су данас заслужним појединцима уручена Посебна признања за развој и унапређење спортске сарадње Србије и Републике Српске, која додјељује Савез за спорт и рекреацију Републике Српске и Бициклистички савез Српске, а међу добитницима су и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Признање је на церемонији у Руском дому у Додиково име примио Цицовић.

Куваља је уручио признања у виду плакета и самом Цицовићу и Представништву Републике Српске, као и директору Руског дома Јевгенију Баранову, амбасадору БиХ у Сјеверној Македонији Драгану Јаћимовићу, док је познати београдски адвокат Горан Петронијевић као посебан поклон добио џепни часовник са посветом.