latinica  ћирилица
26/01/2022 |  22:55 | Аутор: СРНА

Билећа: Отворена изложба "Три собе"

Изложба слика "Три собе" академске сликарке Даре Радмиловић из Билеће отворена је вечерас у Галерији Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" у овој општини, у оквиру обиљежавања Савиндана - крсне славе општине, Саборног храма и овог друштва.
Билећа: Отворена изложба "Три собе" - Фото: СРНА
Билећа: Отворена изложба "Три собе"Фото: СРНА

Радмиловићева, којој је ово прва самостална изложба, рекла је новинарима да је на изложби представљено 29 слика, те да се највише бавила простором и бојом као и самим процесом настајања слика.

Она је додала да највише ужива у сликању ентеријера, те изразила задовољство што је своју прву самосталну изложбу представила баш у Билећи - свом родном мјесту.

Изложбу је отворио професор српског језика Лазар Гњато који је новинарима рекао да је ова изложба академске сликарке Даре Радмиловић врло вриједна и храбра поставка, те изразио увјерење да ће Билећани имати слуха за стваралаштво ове младе умјетнице.

- Занимљиво је да се ова њена прва самостална изложба дешава уочи крсне славе општине Билећа Светог Саве. Надам се да ће овај умјетнички догађај бити на радост цијелој општини - рекао је Гњато.

Сликар Марко Бурлица, рекао је новинарима да су умјетнички радови Даре Радмиловић који су вечерас представљени допадљиви свима, те да се у својој изложби бавила материјализацијом простора - конкретно дијеловима куће.

Он је додао да је Радмиловићева успјела да дочара удобност и топлину тог простора.