latinica  ћирилица
27/01/2022 |  09:11 ⇒ 14:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Нисмо отклонили пријетњу по Вучићев живот

Премијерка Ана Брнабић рекла је јутрос да су у овом тренутку главни осумњичени за планирање атентата на председника Србије Александра Вучића ван домета српских безбједносних служби и да оне раде даноноћно како би пријетња по живот предсједника била отклоњена.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Она је за РТС рекла да је у планирање убиства укључено двоје црногорских држављана, али и људи из других држава и унутар и ван Европске уније.

Брнабић је истакла и да српске безбједносне службе даноноћно раде на проналажењу оних који су планирали убиство на предсједника Србије.

- Оно што је важно да нагласим за све наше грађане - још увијек у овом тренутку, сви они који се сумњиче и за које имамо доказе, су ван домета наших безбједносних служби. Дакле, ми не можемо да дођемо до њих - рекла је Брнабић.

Премијерка каже да има апсолутно повјерење у српске безбједносне службе, и да оне немају лак задатак.

- Имају изузетно тежак задатак, раде све безбједносне службе заједно - сви дају све од себе. Вјерујем да ћемо ми ово спријечити. Да ли се у овом тренутку осјећам сигурно и да не постоје проблеми - не, не осјећам се. Имамо још много да радимо, нисмо отклонили безбједносну пријетњу по живот предсједника Александра Вучића. Вејрујем да хоћемо, али морамо да радимо даноноћно - поручила је Брнабић.

На питање да ли има повјерење у оне који директно обезбјеђују предсједника, премијерка је рекла да је његово обезбјеђење тренутно на максимуму.

- Постоји неколико прстенова обезбјеђења око предсејдника Вучића. Ја немам информације које су се појавиле у медијима да ми имамо такве сумње... Момци који су у непосредном обезбјеђењу вјерујем да би у сваком тренутку дали живот за њега, то су озбиљни људи, озбиљне патриоте, и они озбиљно лично воле предсједника - рекла је Брнабић и истакла да је њима, поред предсједника и његове породице, најтеже.

Поручила је и да је Србија захвална страним партнерима са којима сарађује у вези са овим информацијама, поред осталих, и Европолу.

- Дијелимо информације и боримо се да предсједник Александар Вучић буде безбједан - рекла је премијерка.

Додала је да је опрез на границама максимално појачан, јер се вјерује да ће они који планирају напад на предсједника покушати из иностранства да уђу у Србију.

- Они имају свакако своје јатаке у Републици Србији... Они су под директним надзором, оно што јесте мени проблем - сви они који су главни а умијешани у ово нису у домету наших безбједносних служби. Ја сам наравно најбезбједнија када јесу у домену наших служби, иако вјерујем у стране партнере - рекла је премијерка.