latinica  ћирилица
27/01/2022 |  13:24 ⇒ 15:32 | Аутор: СРНА

Рајчевић: Дјело Светог Саве златним словима уписано у историју

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић истакао је да су личност и дјело Светог Саве златним словима уписани у српској историји.
Срђан Рајчевић - Фото: РТРС
Срђан РајчевићФото: РТРС

Рајчевић је нагласио да је Свети Сава велики и недостижан у готово свим областима српског националног и културног живота.

- Захваљујући њему, ми знамо ко смо, одакле и од кад потичемо и коме припадамо, јер је у наш народ донио писменост, духовност, књижевност... - навео је Рајчевић поводом Савиндана.

Рајчевић је свим запосленим у образовним установама, студентима и ученицима честитао школску славу Светог Саву, истичући значај чувања успомене на првог српског просвјетитеља, архиепископа и хуманисту који је прије осам вијекова поставио темеље савременом школству.

Рајчевић је ученицима и студентима пожелио да се, славећи дјело светога Саве, никада не уморе и не посустану на путу стицања знања и проширења видика, саопштено је из ресорног министарства.

Учитељима, наставницима и професорима Рајчевић је поручио да никада не забораве да им је повјерена једна од најплеменитијих мисија на свијету - да нараштаје који стасавају уче образовним, али и животним вриједностима.