latinica  ћирилица
27/01/2022 |  14:19 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Двојица Пакистанаца приведена због међународне трговине људима

Два мигранта, држављани Пакистана, приведени су због сумње да се баве међународном трговином људима - сексуалном експлоатацијом малољетних лица, саопштила је Гранична полиција БиХ.
У Сарајеву Гранична полиција спровела два миграната - Фото: СРНА
У Сарајеву Гранична полиција спровела два мигранатаФото: СРНА

Гранична полиција и Служба за послове са странцима су дошли до сазнања да је више лица, држављана Пакистана, на штету малољетних лица која се налазе у прихватном центру у Блажују починило кривично дјело међународна трговина људима /сексуалном експлоатацијом/, о чему је обавијештено Тужилаштво БиХ.

Пакистанци су приведени након што су их Гранична полиција и Служба за послове са странцима лоцирали у прихватним центрима.

- Након завршетка планираних мјера и радњи, приведена лица ће бити стављена под надзор у имиграциони центар, до друге одлуке тужиоца Тужилаштва БиХ - напомиње се у саопштењу.

Из Тужилаштва су додали да ће малољетна лица, потенцијалне жртве трговине људима, бити смјештена у сигурну кућу до окончања поступка.

Директор Граничне полиције Зоран Галић похвалио је акцију припадника Граничне полиције проведену у сарадњи са Службом за послове са странцима.

Галић је нагласио да је Гранична полиција БиХ, уз све проблеме с којима се свакодневно сусреће у недостатку људских ресурса и борби против незаконитих миграција, прва агенција која је идентификовала кријумчаре и трговце људима међу мигрантском популацијом, чиме је још једном исказана јасна опредијељеност ове агенције у борби против свих облика криминала.