latinica  ћирилица
28/01/2022 |  08:52 ⇒ 09:02 | Аутор: РТС

Вулин: Звицер није сам, има политичког шефа и покушаће да се освети Вучићу због разбијања нарко клана

Организована криминална група жели да се освети Александру Вучићу пошто смо успјели да разбијемо велике нарко картеле, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин. Нагласио је да Радоје Звицер не ради сам, већ да има политичког шефа.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Вулин је за РТС рекао да није ништа ново да је Радоје Звицер био шеф Беливуку и Миљковићу и да се чини све да се дође и до њега.

Нагласио је да током саме истраге сваки криминалац покушава да поправи свој положај, али да то није питање за полицију, која је свој посао завршила и снабдјела тужилаштво са свим потребним доказима.

- Оно што је најважније, зликовци више нису на улицама. Нико нам не убија дјецу - рекао је Вулин.

Говорећи о информацијама у вези са планом за атентат на Вучића, рекао је да организована криминална група жели да му се освети јер смо успјели да разбијемо велике нарко картеле.

Напоменуо је да постоје врло основане претпоставке гдје се налази Радоје Звицер.

- Имамо врло основане претпоставке гдје се налази он, гдје се налазе његови најближи сарадници, али није то чињеница што је на потјерници и да је у бјекству, не говори да је он немоћан и да не може да начини много зла, као што је чинио - рекао је Вулин.

Напоменуо је да су у питању људи који располажу несхватљивим количинама новца и да за њих стотине милиона евра ништа не значе и да то могу да надокнаде из једног транспорта кокаина, као и да су спремни да тај новац употребе за смрт оних који су учинили да се њихов клан распадне.

- Предсједник Србије Александар Вучић је тај. Предсједник Србије Александар Вучић јесте човјек који је повео борбу против мафије, који је подржао српску полицију у томе, који подржао Безбједносно-информативну агенцију, који нам је омогућио да урадимо то што смо урадили и да разбијемо један од најорганизованијих и најсуровијих нарко кланова уопште у Европи, не само у Србији. Звицер не ради сам. Звицер има свог политичког шефа - навео је Вулин.

Објаснио је да тај политички шеф није у Србији, већ да је "дио структура власти неких нама блиских државама" и да је он "човјек који већ деценијама руководи сличним људима као што је Радоје Звицер".

На питање о коме се ради, Вулин је рекао да не би било коректно да излази са именима прије него што се подигне оптужница.

- Више је него јасно да људи као што је Звицер нису ни настали ни постали без активног учешћа политике и без улоге у спровођењу одговарајуће политике. Александар Вучић је човјек који је стуб, који је синоним политичке стабилности Србије, а самим тим и Балкана. Његовом елиминацијом, ви имате хаос, ви имате сукобе на Балкану, а то Србији не одговара - истакао је Вулин.

"Из разних политичких разлога нико није смио да улази у Велики Трновац"

Вулин је навео да је запљена дроге у Великом Трновцу прва у том мјесту послије више деценија.

- Из разних политичких, не полицијских разлога, нико није смио да улази у Велики Трновац, деценијама се избјегавало да се уђе ту. Чисто шиптарска средина, позната по одређеним незаконитим радњама, али се то увијек тумачило као да изазива одређене међунационалне сукобе" - казао је Вулин.

Нагласио је да је у питању средина која је стално покушавала политички да се брани откада се држава бори са криминалом.

- Србија коју води Александар Вучић је Србија у којој сваки центиметар наше територије је центиметар територије у којој се примјењује закон и нема националности код криминалаца. Мене не занима да ли је неко Шиптар или Србин, ако шверцује марихуану, ако се бави таквим стварима, он ће бити пронађен и кажњен - навео је Вулин.

Додао је да је прије нешто више од годину дана та иста кријумчарска група "пала" у Аранђеловцу са 670 килограма марихуане.

- Ово је баш конкретно албанска мафија, баш из Албаније. Нису ни са Косова, има и држављана Сјеверне Македоније, али они су баш банда са простора Албаније. Овог пута јесмо били простор између истока и запада, на начин што је ова марихуана требало да заврши у Турској. Она је ишла из Албаније, па је требало да се пребаци преко Сјеверне Македоније у Републику Србију, па да одатле камионима уђе у Турску - објаснио је Вулин.

Додао је да је у овом тренутку килограм марихуане у Турској кошта између шест и осам хиљада евра, што је, како је навео, добра цијена.