latinica  ћирилица
28/01/2022 |  10:31 ⇒ 10:45 | Аутор: СРНА

Трећа донација за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици

Општина Трново уплатила је трећу донацију од 1.000 КМ за Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" за дјецу и младе са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици, чија ће градња ускоро бити завршена.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

На хуманитарном концерту Градског аматерског хора "Каменички бисери" из Косовске Каменице, одржаном у оквиру Светосавских свечаности у Источном Сарајеву у организацији Одбора за помоћ Косову и Метохији и под покровитељством града, прикупљено је још 920 КМ и уплаћено као донација за изградњу овог значајног објекта.

Предсједник Одбора Милорад Арлов захвалио је начелнику Трнова Драгомиру Гаговићу што је ова мала, али хумана општина досад уплатила 3.000 КМ за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар".

- Грађевински смо га завршили. Остаје намјештање, уређење дворишта, уградња лифта, вањског љетниковца и вјерујемо да ћемо то завршити хуманошћу Републике Српске - истакао је Арлов.

Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" већ има руководство и 164 члана који једва чекају да почну користити објекат од 714 метара квадратних, чија је вриједности градње око 300.000 евра, саопштено је из Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Из Одбора моле хумане људе да позову број 1412, који је активан до 31. јануара и да донирањем једне КМ помогну завршетак и опремање Дневног центра у Косовској Митровици.