latinica  ћирилица
28/01/2022 |  10:32 | Аутор: Б92

Партизан гостује Крки

Кошаркаши Партизана гостују Крки из Новог Места у 18. колу АБА лиге.

Меч је на програму од 17 часова у спортској дворани "Леон Штукељ".

Изабраници Жељка Обрадовића тражиће прекид негативне серије након два пораза. Најприје од Меге, а потом и Турк Телекома у Еврокупу.

- Очекује нас дуел са Крком која нарочито на свом терену умије да буде јако неугодан противник. И ове сезоне су показали да заслужују свако поштовање и ми у сутрашњу утакмицу морамо ући што је могуће боље припремљени. Како физички тако и главом. Иза нас је утакмица у Еврокупу и ситуација коју смо имали са летовима у одласку и доласку из Турске. Она нам сигурно неће помоћи када је свјежина екипе у питању, али немамо времена да о томе размишљамо. Већ смо стигли у Ново Место и морамо да сав фокус пребацимо на терен - истакао је Обрадовић.

У првом овосезонском мечу против Крке, Партизан је у хали "Александар Николић" побиједио 92:45, али центар црно-бијелих Ален Смаилагић очекује другачију утакмицу.

- Крка игра веома добро на домаћем терену и никоме у лиги није било лако да их тамо побиједи. Играју чврсто у одбрани, док им се у нападу пуно тога врти око искусног Стипчевића. Вјерујем да ће нам бити далеко теже него у тој првој утакмици коју смо играли у Београду. Ми ћемо урадити све да се што боље припремимо за утакмицу и да на терену дамо свој максимум - истакао је Смаилагић.