latinica  ћирилица
28/01/2022 |  12:08 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Цвијановић-Азески: Опредијељени да се у оквиру регије додатно интегришемо (ФОТО/ВИДЕО)

Опредијељени смо да се у оквиру регије додатно интегришемо, а све у циљу што бржег и снажнијег економског развоја, истакла је предсједница Републике Српске послије састанка са предсједником Привредне коморе Сјеверне Македоније Бранком Азеским.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Много је области у којима привредници из Сјеверне Македоније и Републике Српске могу да сарађују и раде заједно -истакла је Цвијановић.

 Цвијановић је нагласила да је неопходно уз неко добро политичко разумијевања да Српска и Сјеверна Македонија имају и добре привредне везе.

- Ово је прилика да се упознамо са условима пословања, и шта су то потенцијално неке наше шансе. То су искусни људи у пословима који одлично познају шта су то потенцијали у Републици Српској. Tо значи да ће бити све више инвеститора у Српској из Сјеверне Македоније - додала је Цвијановић.

Жељка Цвијановић и Бранко Азески

Једна од тема била је и обострана сарадња на међународним сајмовима.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Настојаћемо да надограђујемо сарадњу, како би Сјеверна Македонија још више била наш партнер у оквиру пољопривредних сајмова. Српска ту има традицију. Један од тих сајмова је сајам у Бијељини, који се одржава у септембру, а који је регионалног карактера и окупља излагаче из Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске, Аустрије - рекла је Цвијановић.

Истакла је да су данас презентовали могућности Српске у развоју енергетског сектора.

 Додала је да ће бити разговора и у наредном периоду.

- Фокусираћемо се на то како је и на који начин организована комора у Сјеверној Македонији, као што је дигитализација и везе које су направили у оквиру бизниса - наводи Цвијановић.