latinica  ћирилица
28/01/2022 |  13:56 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Кривична пријава против Абдића и Швракића због изазивања мржње (ВИДЕО/ФОТО)

Представници сребреничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила поднијели су данас Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против Хамдије Абдића званог Тигар из Бужима, предсједника Удружења грађана "Зелене беретке" из Сарајева Мухамеда Швракића и више непознатих лица због изазивања националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости.

- Ова лица су путем јавних медија, те на јавним скуповима износиле ратнохушкачке пријетње и позиве, испољавале мржњу према Републици Српској и њеним институцијама и вријеђале српски народ - истакао је Бранимир Којић, предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице.

Којић истиче да се, осим на пријетње и исказивање националне мржње, пријава односи и на незаконито формирање и мобилисање паравојних јединица што су радње које подривају и угрожавају уставни поредак БиХ у шта спадају и позиви на рушење институција Републике Српске.

- Од главног тужиоца тражимо да спроведе истрагу и подигне оптужницу јер сви наводи из наше оптужнице јасно показују да су Абдић, Швракић и извјестан број нама непознатих лица починили кривична дјела које смо навели у оптужници - закључио је Којић.

Кривична пријава против Абдића и Швракића због изазивања мржње

Кривична пријава против Абдића и Швракића због изазивања мржње

Кривична пријава против Абдића и Швракића због изазивања мржње