latinica  ћирилица
28/01/2022 |  14:45 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Лавров: Москва није пријетила Вашингтону

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да током његовог састанка са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном у Женеви 21. јануара нису изнесене било какве пријетње америчкој страни.

Он је за руске радио-станице рекао да је са Блинкеном разговарао искључиво о безбједносним гаранцијама, те да је онда покренуо питање "апсолутно недопустиве и неприхватљиве" ситуације са руским дипломатским мисијама и предложио оно у вези с чим су се на крају сагласили, а то је одржавање још једног састанка стручњака двије стране за неколико седмица.

- Увјеравам вас да није било пријетњи - нагласио је Лавров након коментара о томе како је Блинкен почео да говори о евакуацији америчких дипломата из Кијева након разговора у Женеви и да је "ту можда било нешто пријетеће".

Према ријечима руског министра, Русија не може да одбаци оно што је заиста иза таквих изјава и поступака Вашингтона, пренио је ТАСС.

- Анализирамо их. Ми једноставно не можемо да окренемо главу на све ово што они раде и када Украјинци то не траже, можда они, Англосаксонци, кују неку завјеру. Они тамо, посебно Британци, имају огромно искуство у таквим стварима - додао је Лавров.