latinica  ћирилица
28/01/2022 |  15:02 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Додик: Тренутно више од двије милијарде КМ инвестиција (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је, након састанка Извршног комитета СНСД-а са предсједницима градских одбора ове странке, да је Извршни комитет задовољан политичким стањем у Републици Српској и активностима институција, са захтјевом да се у овој и наредним годинама све усмјери на нове инвестиције.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Оно што смо могли да евидентирамо у овом тренутку јесте преко двије милијарде КМ инвестиција које укључују инвестиције у јавни сектор, електропривреду, инфраструктуру, те јавна добра попут градње и обнављања школа и болница - рекао је Додик.

Он је рекао да је на том плану захвалан за подршку Србије, посебно када је ријеч о градњи ауто-путева.

Додик је истакао да је политичка ситуација у Републици Српској стабилна, те да СНСД има добре доносе са коалицоним партнерима које ће покушати додатно ојачати.

Када је ријеч о ситуацији у БиХ, Додик је рекао да је основни проблем функционисање заједничких институција. Поновио је да је основни захтјев за повратак српских кадрова у пуном капацитету повлачење спорног закона који је наметнуо Валентин Инцко.

Додик је рекао да је Српска у вези са тим предложила одређене акте ради враћања у заједничке институције, а то је закон који кажњава све злоупотребе ако се неки колективитет у БиХ назове геноцидним. 

Он је истакао да Република Српска не прихвата индиректан избор српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је рекао да подржава одржавање наредне посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, као и људе који ће се на њој обратити, поштујући чињеницу да је БиХ састављена од три конститутивна народа.

Када је ријеч о активностима странке, Додик је рекао да су консолидовали све градске страначке организације, истакавши да СНСД сада има подршку 34,9 одсто гласачког тијела у Српској, док је збир све опозиције на том плану је 28 одсто.

Он је рекао да ће то, када се дода подршка коалиције, получити одличан и побједнички резултат на наредним општим изборима.