latinica  ћирилица
28/01/2022 |  16:13 ⇒ 16:21 | Аутор: РТРС

Народна скупштина Српске кључно мјесто (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је Народна скупштина Републике Српске кључно мјесто за разговор о свим темама.
Милорад Додик (фото: НСРС) -
Милорад Додик (фото: НСРС)

Коментаришући став опозиције која је остала уздржана за одржавање посебне сједнице Парламента Српске о политичко-економској ситуацији у БиХ, Додик је рекао да у Народној скупштини не постоји велика и мала тема, те да би о свим темама о којима се расправљају на нивоу БиХ, требало разговарати у НСРС.

- Ми то различито видимо. Био сам посланик првом сазиву Народне скупштине и савршено знам на који начин смо се реферисали на све једно питање које је било у то вријеме. И то је омогућавало додатни легитимитет Републици Српској - рекао је Додик.

Он је истакао да би сва питања која иду на одлучивање у Парламентарну скупштину БиХ, требало претходно да буду обрађена у Парламенту Српске.

- Међутим, странци овдје покушавају да направе од посланика који се бирају на простору Српске самосталне стријелце који имају право да раде шта хоће - рекао је Додик и додао да то у овом моменту одговара опозицији, али да ће сједница Народне скупштине ипак бити одржана.