latinica  ћирилица
28/01/2022 |  18:16 ⇒ 18:33 | Аутор: Агенције

ЕГЗИТ номинован за најбољи фестивал на свијету

Чувени британски магазин NME номиновао је Егзит за најбољи фестивал на свијету. Овом номинацијом за престижне NME награде, Егзит се нашао међу тренутно најзначајним свјетским именима из музичке индустрије, као што су Лана Дел Реј, Били Елиш, Тејлор Свифт, Лијам Галагер, Лил Неш X и многи други.
Егзит 2022. (Фото:Фејсбук/Exit Festival) - Фото: РТРС
Егзит 2022. (Фото:Фејсбук/Exit Festival)Фото: РТРС

Британски магазин NME (Nеw Мusical Еxpress) један је од најугледнијих свјетских медија, с традицијом дугом чак 70 година, током којих је покривао теме из области музике, филма и културе. NME награде успостављене су годину дана након оснивања магазина, а кроз историју само нека од награђиваних имена су Елвис Присли, Дејвид Бови, Клиф Ричард, Пол Велер, Арктик Манкис, Мус, Морисеј, Битлси, Блур и други.

Свечана додјела овогодишњих BandLab NME награда биће одржана 2. марта у дворани О2 Академије Брикстон у Лондону. На 69. додјели биће одабрани најбољи из области музике, филма, ТВ и гејминга. Част да буде међу кандидатима за NME награде, Егзиту је стигла након најизазовнијег периода у музичкој индустрији, у којој је био први велики фестивал на планети који је одржан од почетка пандемије. У категорији Најбољи фестивал на свијету, NME је направио избор од 10 манифестација, међу којима су, осим Егзита, Рединг и Лидс, Фуџи Рок, Вајрелс и други.

Први потврђени хедлајнери 21. издања Егзит фестивала, које ће бити одржано од 7. до 10. јула 2022. године на Петроварадинској тврђави су краљ алтернативног рока Ник Кејв и његови The Bad Seeds, један од најоригиналнијих и најутицајнијих бендова на свијету, те миљеник домаће публике Борис Брејцха, док се потврда учешћа осталих звучних имена  очекује веома брзо.