latinica  ћирилица
30/01/2022 |  19:39 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Храбри полицајци Станко и Дејан показали хуманост и професионализам (ВИДЕО)

Посао полицајца ни наизглед није лак. Врло често се сусрећу најтежим људским судбинама, али је, кажу, неописив осјећај када неком спасу живот. Посљедња у низу интервенција, којом су суграђанину спасили живот, била је у Петрову.
Храбри полицајци -
Храбри полицајци

Телефонски позив око 14 часова на 122 у Полицијској станици Петрово, до тада миран дан претворио је у трку са временом и борбу за живот. Иако је био дежурни полицајац, Станко Стјепановић, након телефонског позива лица које му је познато и чувши пријетњу да ће извршити самоубиство, знао је да се на терен мора кренути одмах.

Заједно са Стјепановићем на терен је кренуо млади полицајац Дејан Недић. По доласку на лице мјеста, шездесетпетогодишњака су затекли на љествама висине око четири метра са омчом око врата.

Након петнаестоминутног убјеђивања, човјек је сишао са љестава. Полицајци су га одвезли у Службу хитне помоћи, одакле је даље превезен на лијечење у добојску болницу. За Дејана који униформу носи тек двије године, ово је било прво овакво искуство.

- Није ми баш драго што сам ово прошао, али много ми значи за моју даљу службу. Знам како ћу даље поступати са оваквим лицима и да се све може разговором ријешити на миран начин - каже Недић.

Станко и Дејан наглашавају да је спасавање живота њихова дужност и да вјерују да би све колеге у униформи реаговале баш као и они.