latinica  ћирилица
02/02/2022 |  15:43 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Једино што је фантомски у Српској јесте опозиција

Једино што је фантомски у Републици Српској јесте опозиција које никад нема када је потребно заштитити интересе Републике Српске и њених грађана, изјавио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић, коментарушићи јучерашњи став опозиције на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.
Радован Ковачевић - Фото: Тwitter
Радован КовачевићФото: Тwitter

- У том смислу, уопште не изненађује да је опозиција опет измислила некаква неувјерљива оправдања да напусте сједницу Народне скупштине Републике Српске и поново не гласају за закључке који су од значаја за Републику Српску и заштиту њеног статуса - истакао је Ковачевић у објави на Фејсбуку.

Ковачевић је истаоа да су овај пут су за оправдање злоупотријебили чињеницу да је због недоличног понашања, а у складу са Пословником, са сједнице искључен народни посланик Небојша Вукановић, па су они као наводно из солидарности напустили сједницу.

- Ако су већ тако солидарни, зашто онда нису заједно и на позив тог истог Вукановића напустили сједницу и за вријеме обраћања госта, предсједника ХДЗ-а БиХ Драгана Човића?! - каже Ковачевић.

Ковачевић истиче да, иако су тада остали у сали и пропустили прилику да буду солидарни са својим колегом, нису пропустили да организују звиждуке за Човића, али и да се у бројним изјавама придруже сарајевским увредама на рачун госта који је прихватио позив и показао поштовање према Републици Српској и њеним институцијама.

- Остаје дилема да ли су то урадили јер им је засметала и Човићева порука да треба чувати Републику Српску, или само због фрустрације што је Бакир Изетбеговић, њихов савезник и човјек који њихове поступке у Народној скупштини Републике Српске редовно оцјењује као “праву ствар“, одбио позив и није присуствовао сједници Скупштине - навео је Ковачевић.

Истакао је да су лидери опозиције на сраман начин коментарисали дневни ред посебне сједнице НСРС.

- Не смије се заборавити ни да су управо Изетбеговић и лидери опозиције из Републике Српске на идентичан и сраман начин прокоментарисали и сам дневни ред јучерашње посебне сједнице, говорећи како тобоже о актуелној ситуацији у БиХ треба расправљати само у, како они воле рећи, "државним институцијама". Тешко је више и набројати са колико сједница Народне скупштине су побјегли и тако одбили и избјегли да учествују у доношењу значајних и историјских одлука за позицију и статус Српске. Сувишно је и коментарисати њихов недостатак интелектуалног капацитета и немогућност да схвате да не постоји ништа контрадикторно у томе да у складу са закључцима НСРС представници Српске, као и до сада, могу присуствовати сједницама заједничких органа, али да одлуке могу доносити само у сврху заштите интереса Републике Српске - навео је Ковачевић.