latinica  ћирилица
08/02/2022 |  13:00 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Представници њемачке ауто-компаније обилазе три локације у Српској (ФОТО)

Делегација њемачке ауто-компаније "Мубеа", потенцијални инвеститор у Републику Српску, посјетиће данас пословну зону Александровац у Лакташима, једну локацију у Добоју и пословну зону Вијака у Прњавору, објавило је Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Из Министарства су навели да преговоре са руководством ове њемачке комапније интензивно воде посљедњих шест мјесеци.

У овој фази преговора Република Српска се налази у најужем кругу мјеста у које би "Мубеа" уложила свој новац. Од августа прошле године до данас са представницима њемачке фирме одржан је низ састанака и представљено им је неколико локација за потенцијално улагање, навели су из Министарства на својој "Фејсбук" страници.

"Мубеа" је, наводе, свјетски лидер у аутомобилској индустрији и запошљава више од 14.000 радника на 48 локација широм свијета. Једна од тих локација, како истичу из Министарства, јесте у Салцбургу, гдје је смјештено њихово производно постројење од којег би дио портфолија потенцијално преусмјерили у Републику Српску.

са представницима ове њемачке компаније данас су разговарали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.