latinica  ћирилица
08/02/2022 |  17:22 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Шаровић: Закон о ВСТС политичка платформа СНСД-а

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић рекао је данас да Закон о високом судском и тужилачком савјету Републике Српске представља платформу СНСД-а за наредне изборе.
Мирко Шаровић -
Мирко Шаровић

- Тај закон је конципиран само да послужи сврси као базна платформа за изборну кампању коју ће СНСД водити и ми ту не желимо да будемо саучесници. Јесте ли икад чули, било гдје да се доноси закон који ће ступити на снагу за годину дана? - рекао је Шаровић на конференцији за новинаре послије сједнице Предсједништва СДС-а.

Он је рекао да овај закон треба да послужи СНСД-у да добију наклоност бирача, те да није дио реалног плана и намјере.

- Стручна јавност и истакнути правници су искључени из припреме овог документа, а закон је припремљен у неким политичким кабинетима. Да је намјера стварна, у првом реду Народне скупштине данас би сједили најистакнутији правници и судије Уставног суда - рекао је Шаровић.

Када је ријеч о Приједлогу закона о непокретној имовини, Шаровић је рекао да нису имали довољно времена да се са њим упознају јер су га касно добили.

- Закон вјероватно има амбицију да да одговарајуће рјешење на одлуке Уставног суда БиХ на закон о пољопривредном земљишту и шумама, те би требало са тим да будемо упознати на вријеме - рекао је Шаровић.