latinica  ћирилица
08/02/2022 |  17:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Саша Чађо: Неће бити лако, али не сумњам у овај тим

Кошаркашица Србије Саша Чађо изјавила је ће национални тим неће имати лак задатак на квалификационом турниру за Свjетско превенство у Аустралији.
Саша Чађо (фото: instagram.com/sasa13cado) -
Саша Чађо (фото: instagram.com/sasa13cado)

Селекција Србије покушаће да избори пласман на Свјетско првенству на турниру у хали Ранко Жеравица. Први ривал је Кореја, дуел је на програму у четвртак од 21.00.

Избранице Марине Маљковић од 10. до 13. фебруара визу за Свјетско првенство тражиће у хали "Ранко Жеравица" у Београду у групи са Корејом, Аустралијом и Бразилом, а пласман на шампионат из групе обезбиједиће два најбоље рангирана тима уз домаћина Аустралију, који се већ аутоматски пласирао.

- Уопште не сумњам у тим. Иако је доста различит састав у односу на љетос, квалитетно се ради. Да не вјерујемо у рад, не бисмо биле овдје. Ниједна утакмица неће бити лака, иако говоре да имамо лагану групу. Ја мислим да нам је група тешка, али ми ћемо се потрудити да сваку утакмицу одиграмо борбено - рекла је Чађо Танјугу.

Селекторка Маљковић и овај пут на припрема је радила са младим кошаркашицама, којима су се касније прикључиле искусније репрезентативке.

- Имали смо мало времена за увођење младих играчица у систем Марине Млајковић. Није лако, напороно је, али вјерујемо у заједнички рад и имамо заједнички циљ. Ми старије се трудимо да помогнемо, младе дјевојке стварно квалитетно раде. И Марина их бира по квалитету - истакла је Чађо.

Пласман на Свјетско првенство 2014. године имао је велики значај за женску кошаркашку репрезентацију, која је након тога започела успјешан пут, након ког је стигло европско злато, олимпијска бронза...

Сада су на тој стази без Соње Васић и Јелене Брукс и у измијењеном саставу, а Чађо истиче да би вољела да пласман на Свјетско првенство у Сиднеју буде прекретница и за ову нову генерацију кошаркашица.

- Волеља бих да буде тако. Наш пут је био лијеп, имали смо доста успјеха. Ако младе дјевојке наставе да раде на исти начин као и ми, вјерујем да могу да наставе путем којим смо ми ишле претходних година - каже Саша.

Србија турнир отвара у четвртак у 21 час против Кореје, док ће за викенд у истом термину на програму бити дуели против Аустралије и Бразила.

- Предност је што играмо код куће, гдје не желиш да разочараш ни себе ни публику. Наравно да ће нам подршка значити. Енергија са трибина увијек добро дође. Не знам колики је капацитет, али позивам људе да дођу у што већем броју - закључила је Чађо.