latinica  ћирилица
08/02/2022 |  18:08 ⇒ 09/02/2022 | 08:10 | Аутор: РТРС

Вишковић: Изабрали смо да спасавамо животе (ВИДЕО)

Изабрали смо да спасавамо животе људи и да нико не изгуби живот због недостатка кисеоника - рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одговарајући на посланичко питање Јелене Тривић.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Реченица коју сте рекли, а не би требала да оде у етер, на начин на који сте исту саопштили. Рекли сте "Нисам баш пратила, нешто сам писала". Ја када сам рекао да сам могао, а нисам хтио, односило се на приватизацију и то желим да појасним - рекао је Вишковић.

Нагласио је да не желе да се ријечи извлаче из контекста.

- Рекли сте здравље људи на првом мјесту. Да Вас хипотетички питам, да сте се случајно нашли у улози предсједника Владе у моменту када је било угрожено хиљаде живота грађана Српске, зато што је пресјечен доток кисеоника на начин какав се нигдје у свијету не ради. Шта бисте Ви у том моменту урадили, робовали процедурама или спасавали животе? - упитао је премијер Тривићеву.

Истакао је да је сигуран да би спасавали животе.

- Ја сам као предсједник, заједно са Владом, био ту да спасавамо животе. Прије тога, искористили смо све могуће механизме да пишемо, да молимо, да позивамо на договор, да затражимо само 90 дана одгоде примјене, како бисмо у међувремену то дешавали, и мук од институције у чијој је то било надлежности. Морали смо радити што смо радили. Видите чуда, у међувремену, та иста фирма која је оспорена од бившег министра Станислава Чађе, добила је потребна одобрења од исте те Агенције за лијекове. Ми смо само то тражили, дајте времена да се то питање ријеши. Толико о томе - навео је Вишковић.

Истакао је да су тиме спасени животи људи, да нико не изгуби живот због недостатка кисеоника.

- Да није дошао кисеоник у року од сат времена, који је обезбиједила Влада из донације, пацијенти би изгубили своје животе. Али то вама ништа не значи, извините, мени значи - поручио је Вишковић.