latinica  ћирилица
09/02/2022 |  12:14 ⇒ 12:25 | Аутор: СРНА

Ректор са новоизабраним руководством Студентског парламента (ФОТО)

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин разговарао је данас са новоизабраним руководством Студентског парламента о организацији традиционалне манифестације "Дани студената Универзитета у Бањалуци".
Радослав Гајанин и новоизабрано руководство Студентског парламента - Фото: Facebook
Радослав Гајанин и новоизабрано руководство Студентског парламентаФото: Facebook

На састанку је истакнуто да ће током ове манифестације бити организовани догађаји "Дани отворених врата" и "Фестивал факултета", на којима ће се будућим студентима представити факултети и академија у саставу Универзитета.

Из Универзитета у Бањалуци је саопштено да је разговарано и о организовању праксе за студенте Универзитета, те о побољшању видљивости активности студентских организација на интернет страницама чланица Универзитета.

Гајанин је најавио да ће руководство Универзитета у Бањалуци и у наредном периоду подржати све позитивне захтјеве који долазе од представника Студентског парламента, а који се односе на побољшање услова студирања и студентског стандарда у овој високошколској установи.

У саопштењу се наводи да је руководство Студентског парламента представило ректору план рада за наредни период и захвалило му за подршку коју даје овој студентској организацији.

Састанку одржаном у кабинету ректора присуствовали су предсједник Студентског парламента Радован Јалић, потпредсједници Владан Гачић и Младен Јеличић, секретар Милица Полић, члан Управног одбора Универзитета из реда студената Владимир Ивковић, те предсједник Уније студента Републике Српске Никола Бојић.