latinica  ћирилица
11/02/2022 |  12:47 ⇒ 18:18 | Аутор: РТРС

Додик: ПИК наставља политичко насиље; Данас разговор са Борељом (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва Милорад Додик рекао је за РТРС да ће данас имати телефонски разговор са високим представником Европске уније за спољну политику и безбједност Жозеп Борељом у вези са посљедњим саопштењем ПИК-а о одлуци Парламента Српске о ВСТС-у.
Милорада Додик - Фото: РТРС
Милорада ДодикФото: РТРС

- Они ће урадити исто као прије 10 година као што је урадила Кетрин Ештон, а то је да нас опет преваре. И то на истом питању, а то је правосуђе - истакао је Додик.

Додик је нагласио да је Ештонова тада дошла у Српску и тражила да се пролонгора реферндум, јер је знала резултате унапријед.

- И шта сад, ја да поново вјерујем Борељу и то у смислу да нас превари у наредних 10 година - каже Додик.

Истакао је да Српска наставља са планираним активностима.

- Ми ћемо наставити да радимо свој посао. Народна скупштина Српске ће спровести демократску расправу о ВСТС-у. Ми ћемо то усвојити у НСРС и тај закон ћемо реализовати - истакао је Додик.

Додик је истакао да комплетна прича ПИК-а и посланика у Европском парламенту који су рекли да усвајање Нацрта закона о ВСТС Српске није у складу са Уставом, подвала.

- То је медијска пропаганда која је направила неред у БиХ. Сада ти странци бране своје смеће, које су креирали прије десет до 15 година, антиуставно, без икаквих норми. Високи представник никад није имао право и ми то управо говоримо. Нећемо се уморити подсјећати на то - навео је Додик.

Истиче да су требали раније са сједну и разговарају о проблемима Српске.

- Ипак о томе нема разговора. Овјде се ради о наставку политичке силе, као што је цијела прича око Кристијана Шмита. Он је дошао овдје, а нико га није именовао - рекао је Додик. 

Опширнију изјаву српског члана Предсједништва Милорада Додика погледајте у Дневнику 2.