latinica  ћирилица
13/02/2022 |  15:11 | Аутор: СРНА

Којић: Провокативна окупљања милитаната у Бужиму изазивају тензије

Поновни скуп у Бужиму по истој матрици, уз исламске вјерске покличе, униформисана лица и ратне заставе такозване Армије БиХ су доказ да политичко Сарајево намјерно изазива тензије и провоцира све што није бошњачко у БиХ, сматрају чланови Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице.
Бранимир Којић - Фото: СРНА
Бранимир КојићФото: СРНА

Предсједник ове организације Бранимир Којић рекао је Срни да су они већ поднијели једну кривичну пријаву против неколико лица поводом њиховог прошлог окупљања у Бужиму, али Тужилаштво и Суд БиХ се још не оглашавају о том питању.

Он каже да није Бужим једино мјесто на којем се виде овакве сцене.

- Сваке године ми то гледамо у Поточарима 11. јула, али нико никада није реаговао, док нас, са друге стране, пријављују за истицање српских застава у Републици Српској, јер Бошњацима и то смета - истиче Којић.

Према његовим ријечима, породице несталих и убијених Срба сматрају да све оно што су имали прилику да виде на тим бошњачким ратнохушкачким скуповима има елементе напада на уставни поредак, за све осим за Суд БиХ.

- Тај суд на сваки могући начин штити сваког Бошњака и тиме нам јасно ставља до знања да је уз бошњачка удружења ударна песница у остваривању циља политичког Сарајева, а то је унитарна БиХ - оцјењује Којић.

Он поручује да је очигледно да рат и даље траје, само на други начин, а нападачи су исти.

- Наиме, Бошњаци уз помоћ међународне заједнице већ више од 30 година атакују на Републику Српску и српски народ у цјелини са жељом да га протјерају са овог простора, што може изазвати сукобе са несагледивим посљедицама јер се то неће дозволити. Срби остају да живе на свом у својој Републици Српску за коју су се изборили и дали огромне жртве - поручио је Којић.

У Бужиму је јуче дошло до нових окупљања униформисаних лица са зеленим береткама, под ратним заставама такозване Армије БиХ и уз покличе "Алаху екбер!", а видљиво је било и присуство дјеце.