latinica  ћирилица
13/02/2022 |  15:28 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Ђокић: Невјероватно да нема реаговања из Сарајева на провокације из Бужима

Невјероватно је да још нема званичних реаговања политичког Сарајева на посљедње провокације из Бужима, јер би требало да их осуди сваки разуман човјек, рекао је данас у Бијељини министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Он је навео да би требало осудити такав говор мржње, излив врло бруталног национализма који извире из глава људи који живе на том подручју БиХ.

- Те пријетње нас не могу уплашити. Ми се тога уопште не плашимо, ни вјерских позива који се упућују са намјером да буду пријетња Србима који живе у западним дијеловима БиХ. То је за сваку осуду и то треба да осуди сваки разуман човјек - рекао је новинарима Ђокић.

Он је истакао да је ово прилика да се види да ли ће то осудити Бошњаци из Федерације БиХ /ФБиХ/ који иначе користе сваку прилику да осуђују Републику Српску за било шта.

- Сматрам да је тај говор мржње дјело које треба да буде санкционисано у складу са прописима БиХ и ФБиХ - навео је он.

У Бужиму је јуче дошло до нових окупљања униформисаних лица са зеленим береткама, под ратним заставама такозване Армије БиХ и уз покличе "Алаху екбер!", а видљиво је било и присуство дјеце.