latinica  ћирилица
15/02/2022 |  10:45 ⇒ 14:26 | Аутор: sputniknews.com

Руске трупе почеле да се враћају у своје базе након војних вјежби

Јединице Јужног и Западног војног округа почеле су да се враћају у своје гарнизоне, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.
Руске трупе се враћају у базе након војних вежби (фото: twitter.com/rs_sputnik) -
Руске трупе се враћају у базе након војних вежби (фото: twitter.com/rs_sputnik)

- По завршетку борбене обуке трупе ће, као и увијек, комбиновано марширати до својих сталних база. Јединице Јужног и Западног војног округа које су извршиле своје задатке већ су почеле да се укрцавају у жељезнички и друмски транспорт и данас почињу да се крећу ка својим војним гарнизонима - прецизирао је Конашенков.

Такође је навео да ће поједине јединице марширати у саставу војних колона. 

- Оружане снаге Руске Федерације настављају са комплексом великих мјера за оперативну припрему трупа и снага. У њима учествују готово сви војни окрузи, флоте и ваздушно-десантне снаге -  рекао је Конашенков.
 
Према његовим ријечима, трупе Источног војног округа и Ваздушно-десантне снаге које учествују у вежбама "Савезничка одлучност" у сарадњи са бјелоруским оружаним снагама разрађују задатке одбијања агресије на Савезну државу током одбрамбене операције.

- У оперативно важним областима свјетског океана и водама мора које се налазе уз територију Русије изводи се серија поморских вјежби у којима учествују бродови, подморнице и морнаричка авијација - додао је Конашенков.