latinica  ћирилица
20/02/2022 |  08:27 ⇒ 11:16 | Аутор: СРНА

Вучић: Биће затражене информације о борцима из БиХ и са Косова у Украјини

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће од Русије бити затражене информације о људима са Косова и Метохије и БиХ који се регрутују за борбе у Украјини, након што је на то указао шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Неки велики лидери знају главнину ствари, али Лавров зна све - рекао је Вучић и додао да он нема информације да ли са Косова и Метохи долазе у Украјину да се боре, али је додао да на томе службе раде.

Он је најавио да ће наредних дана у Београд стићи секретар руског Савјета безбједности Николај Патрушев, од којег ће бити затражене такве информације.

- Лавров у политичком делу говори јасно и не дешавају му се грешке као другима око чињеничних ствари. Дуго и добро памти, није лако са њим разговарати - навео је Вучић за Телевизију Тањуг.

Што се тиче Украјине, Србија ће, каже он, поштовати међународно право и територијални интегритет Украјине, што је принципијелан став који се заснива на поштовању међународног права, а од њега нико није тражио да га мијења.

Вучић сматра да њих на Западу помало боли што предсједник Русије Владимир Путин о питању Украјине користи сву слабост западне агресије на СР Југославију и понавља сличне аргументе које су они тада користили.

Истакао је да би сви на Западу да забораве случај Србије, односно НАТО агресију.

- Једном лепо кажите - направили смо највећу грешку, извињавамо се за све злочине које смо починили. Ми ионако морамо да разговарамо, јер се налазимо на европском путу - рекао је Вучић.