latinica  ћирилица
22/02/2022 |  07:11 ⇒ 08:42 | Аутор: РТРС

Илић: Избори у мјесним заједницама добар тест за октобар (ВИДЕО)

Избори у мјесним заједницама били су добар тест за октобар и парламентарне изборе, рекао је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, гостујући у нашен Јутарњем програму.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

- Коалиција СНСД-а са партнерима је остварила врхунски резултат, освојено је преко 75 одсто мјесних заједница, што је изнад и наших оптимистичких очекивања. По излазности видимо колики је значај све имало, јер је гласало 44.000 људи - нагласио је Илић.

Нагласио је да су избори показали јасан став грађана о томе ко данас води град.

- Грађани су показали у кога имају, односно немају повјерење. Показали су јасан став према раду градоначелника. То је био пораз Драшка Станивуковића, ма како он реаговао, причао. Да ли ће поднијети оставку или не, или ће скупштинска већина одлучити о његовом опозиву, то су озбиљне ствари о којима ће се расправљати на највишим страначким органима - истакао је Илић.

Он је као добар примјер побједе СНСД-а навео Мјесну заједницу Старчевицу.

- Од 11 понуђених имена, свих 11 са листе је прошло из наше коалиције, и ако знамо да из тог дијела града долази и кандидат за предсједника на предстројећим изборима ЈеленаТривић, онда знамо какав смо резултат остварили - поручио је Илић.