latinica  ћирилица
24/02/2022 |  07:46 | Аутор: РТС

Партизан против Спарте за пласман у осмину финала Лиге конференција

Фудбалери Партизана играју реванш меч баража за осмину финала Лиге Конференција против екипе Спарте из Прага. Duel почиње 18.45.
Спарта - Партизан (фото: facebook.com / FKPartizanBG) -
Спарта - Партизан (фото: facebook.com / FKPartizanBG)

"Црно-бијели" у овај меч уносе предност коју су изборили у првом дуелу одиграном у Прагу прије седам дана, када су голом Менига стигли до побједе - прве побједе за један српски тим, штавише, на гостовањима у нокаут фази европског такмичења послије скоро 20 година...

 У међувремену, након поменутог дуела, екипа Партизана славила је у Суперлиги Србије против крагујевачког Радничког, док је меч који је Спарта требало да одигра против Јаблонеца одложен.

Тренер Партизана Александар Станојевић у немалом броју случајева истицао је да је за његов тим шампионат Србије приоритет и да је освајање титуле у домаћем првенству оно што је основни циљ.

Имајући у виду да се утакмица против Црвене звезде игра за који дан, очекивало би се да екипа из Хумске том мечу посвети пажњу већ сада, али Станојевић каже, "нажалост или на срећу", то није случај.

Како је сам истакао на званичној конференцији за медије уочи меча са Спартом, фудбалери Партизана "сами су криви што је и такмичење у европским оквирима постао важан циљ". Они су то урадили, наравно, добрим резултатима до сада, посебно поменутом побједом у Прагу.

Дуел на стадиону Партизана, који "црно-бијелима" може донијети пласман у осмину финала Лиге Конференција и дуеле са неким веома атрактивним и квалитетним противницима, почиње у 18.45.