latinica  ћирилица
24/02/2022 |  10:42 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Пасечник: Путинова одлука водиће обнови мира у Донбасу

Одлука руског предсједника Владимира Путина да покрене специјалну војну операцију водиће обнови мира у Донбасу, рекао је лидер Луганске Народне Републике Леонид Пасечник за телевизијски канал "Русија 24".

- Увјерен сам да почетак ове операције означава стабилност, сигурност у будућности и, што је најважније, мир за све становнике Републике - рекао је Пасечник.

Он је истакао да је Путиново покретање специјалне војне операције поздравио народ ЛНР.

- Ми смо већ трећи дан заредом у стању еуфорије. Ми смо пресрећни што се враћамо у наш пуноправни, истински словенски свијет. Наравно, и ми смо са радошћу дочекали изјаву о почетку војне операције. Ми смо ово чекали осам дугих година. Сигуран сам да ће се прекинути злоупотребе које смо трпјели од стране старог кијевског режима. Руска Федерација је увијек пружала руку пријатељства и солидарности. Данас је то још више доказала - рекао је он, пренио је ТАСС.

Лидер ЛНР је увјерен да ће обнова мира бити плодотворна у смислу економског развоја републике, као и у односима са Русијом.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је јутрос да је донио одлуку о покретању специјалне војне операције, на захтјев лидера република у Донбасу, с циљем заштите људи "који се муче због злостављања и геноцида кијевског режима већ осам година".

Путин је истакао да Москва не планира да окупира украјинске територије.