latinica  ћирилица
24/02/2022 |  12:26 ⇒ 13:53 | Аутор: sputniknews.com

Кремљ: Циљеви специјалне операције Русије морају бити испуњени

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да циљеви специјалне операције Русије по питању демилитаризације Украјине морају бити испуњени будући да они представљају пријетњу за руски народ.
Дмитриј Песков (Фото: BBC News YouTube) - Фото: Screenshot/YouTube
Дмитриј Песков (Фото: BBC News YouTube)Фото: Screenshot/YouTube

Како је рекао, рок за извршење специјалне операције Русије ће одредити руски предсједник Владимир Путин у складу са резултатима и оствареним циљевима.

- Циљ је денацификација Украјине, а идеални сценарио би био када би се Украјина очистила од нациста - навео је он.

Такође је рекао и да је термин "окупација", када је ријеч о овој операцији, апсолутно неприхватљив.

Говорећи о перспективи потпуног уништења украјинске армије Песков је рекао да је циљ да се "неутралише војни потенцијал Кијева".
 
Такође се осврнуо и на питање евентуалне смјене режима у Кијеву рекавши да је то искључиво питање које треба да рјешава украјински народ.

Песков је такође рекао и да се Кремљ негативно односи према санкцијама Запада које су уведене против Владимира Путина и руских министара.

- Русију је немогуће затворити гвозденом завјесом, проблеми могу бити са многим земљама, иако су ти проблеми постојали и раније - казао је он.

Коментаришући сусрет украјинског и руског предсједника Песков је рекао да таква могућност није искључена уколико је Кијев спреман да разговара о забринутостима Москве у сфери безбједности.