latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:08 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Подршка свим културним радницима Народног позоришта (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас Народно позориште Републике Српске.
Жељка Цвијановић у Народном позоришту Републике Српске - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у Народном позоришту Републике СрпскеФото: РТРС

Исказала је подршку менаџменту, глумцима и свим културним радницима Народног позоришта Републике Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Радује ме посвећеност запослених у овој веома важној културној установи, а институције Српске свакако ће помоћи у реализацији њихових амбициозних планова за наредни период - објавила је предсједница Српске на Инстаграму.

Цвијановић је истакла да ју радује чињеница да су интензивирани односи са позориштем из Београдом и да ће се то видјети кроз различите догађаје, манифестације и учешће на фестивалима.

- Суштински је важно да учимо једни од других, али и да интернационализујемо наше активности. Овдје су људи посвећени свом послу. Раде врло озбиљно, поклазујући своју способност и свој капацитет. Наши глумци су ангажовани у разним продукцијама изван Републике Српске чиме ми добијамо потврду да су овдје сјајни глумци - нагласила је Цвијановић.

Вршилац дужности директора Народног позоришта Дијана Грбић истакла је да је ово била прилика да предсједника Републике упознају са плановима у овој сезони.

- Надамо се и финансијској подршци, с обзиром на амбициозне планове ове куће. Ова година је битна за све нас, јер смо прошле године имали јубилеј 90 година од настанка прве и највеће културне институције у Српској, који нисмо могли обиљежити на прави начин - рекла је Грбићева.

Декан Академије умјетности у Бањалуци Драгана Пурковић Мацан навела је да је ово била прилика и да се разговара о будућој сарадњи Народног позоришта и Академије умјетности на заједничким пројектима.