latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:38 ⇒ 16:01 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Наставак сарадње с циљем подстицања економског раста

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија позвао је данас Европску инвестициону банку да пружи подршку и учествује у реализацији Економског и инвестиционог плана за Западни Балкан.
Зоран Тегелтија и Матео Ривелини - Фото: СРНА
Зоран Тегелтија и Матео РивелиниФото: СРНА

Током разговора са делегацијом Европске инвестиционе банке коју је предводио Матео Ривелини, Тегелтија је истакао да је овај план од кључне важности за економски опоравак од пандемије вируса корона, као и за развој региона и покретање инвестиционог циклуса, саопштено је из Савјета министара.

На састанку, на којем је разговарано о реализацији досадашњих и могућностима реализације нових пројеката, Тегелтија је упознао делегацију ЕИБ-а са актуелном политичком и економском ситуацијом у БиХ, са посебним освртом на посљедице узроковане пандемијом ковид 19 и њеним привредним и социјалним импликацијама.

Заједнички је оцијењено да је досадашња сарадња институција у БиХ са ЕИБ-ом била добра, те је изражена спремност за њен наставак с циљем даљег подстицања економског раста и продуктивности БиХ која ће бити значајна за боље функционисање и стабилност региона западног Балкана.

Тегелтија је захвалио ЕИБ-у на континуираној финансијској подршци бројим пројектима од значаја за све грађане у БиХ, као што су изградња, реконструкција и модернизација путне и жељезничке инфраструктуре, електро и водоводне мреже, унапређење здравственог система и друго.