latinica  ћирилица
24/02/2022 |  15:40 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Плажа Свети Стефан међу 15 најљепших у Европи

Плажа Свети Стефан у Будви сврстана је међу 15 најљепших у Европи, према оцјени престижног британског магазина "Конде наст травелер".
Свети Стефан (Фото: Printscreen/YouTube/Montenegro-Visit) -
Свети Стефан (Фото: Printscreen/YouTube/Montenegro-Visit)

Из Туристичке организације Будва су навели да је магазин предложио најљепше европске плаже које треба посјетити и да је на тој престижној листи мјесто нашла и будванска плажа Свети Стефан.

Описали су да је међу најљепшим плажама Европе, од Скандинавије до Сардиније, окружена густом боровом шумом, са предивним морем боје плавог мастила.

- Повезано са копном уским дијелом пијеска ружичасте нијансе, мало острво Свети Стефан, са крововима од теракоте, славу је стекло шездесетих година као мјесто окупљања богатих и славних - пише у тексту магазина.

Директор ТОБ-а Немања Куљача рекао је да су свјесни несвакидашње љепоте тог дијела обале, али уједно и поносни на још једно међународно признање које добија Свети Стефан и његове плаже.

Он се нада да ће управо то позиционирање на престижној европској листи најљепших плажа позитивно утицати на опредјељење, не само британских, већ и осталих туриста западне Европе да дођу и лично се упознају са скривеним драгуљима које посједује будванска ривијера.

Међу осталим плажама које британски магазин наводи као најљепше у Европи су и Златни рат у Болу на острву Брач у Хрватској, Санта Гиулиа на Корзици, Порто Катски на грчком острву Лефкада.