latinica  ћирилица
25/02/2022 |  07:07 ⇒ 07:57 | Аутор: РТС

Маестрални Јокић се вратио са Ол-стара и умало забиљежио трипл-дабл (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић наставио је са невјероватним партијама и по повратку са Ол-стара и поново носио Денвер до побједе. Нагетси су тријумфовали на гостовању код Сакрамента резултатом 128:110, а Јокић је, баш као и у Кливленду у утакмици највећих звезда, био надомак трипл-дабла.

Прошлосезонски МВП и највећи фаворит да и ове године понесе титулу најкориснијег играча регуларног дијела сезоне још једном је доказао да се налази у самом врху играча најјаче лиге свијета.

Неколико дана послије спектакла на Ол-стару, у којем је његов тим остварио побједу, Никола је са Денвером гостовао код "краљева" и мало му је недостајало да у три статистичке категорије има двоцифрен учинак.

На паркету је провео нешто више од 30 минута и за то вријеме постигао 25 поена (9/15 из игре, 2/5 тројке), уз 12 скокова и девет асистенција. Забиљежио је чак четири украдене лопте, двије је изгубио и остварио једну блокаду.

Екипа Мајка Мелоуна имала је предност послије прве четвртине, али је домаћин највише захваљујући Домантасу Сабонису успио да се врати у другој.

Ипак, гости су појачали почетком посљедњег периода, стигли до убједљиве предности коју су лагано сачували до краја.

Јокића је најбоље пратио Вил Бартон који је био најефикаснији са 31 поеном, док је Морис додао 19.

На другој страни, споменути Литванац је доминирао са 33 поена и 14 ухваћених лопти, а Диарон Фокс се зауставио на 20.

Денвер је задржао шесту позицију Запада са 34 побједе и 25 пораза, док је Сакраменто тек 13. са скором 22-39.