latinica  ћирилица
25/02/2022 |  07:38 ⇒ 08:50 | Аутор: РТРС

Звезда и Партизан чекају жријеб у Ниону

Фудбалери Црвене звезде сазнаће данас ривала у 1/8 финала Лиге Европе, док ће Партизан након синоћњег тријумфа над Спартом добити противника за 1/8 финала Лиге конференција.
УЕФА    (Фото:uefa.org) -
УЕФА (Фото:uefa.org)

Звезда ће, као побједник групне фазе, бити носилац на жријебу у Ниону у петак тачно у подне.

Завршеним реваншима шеснаестине финала добила је осам могућих ривала и већ сада је јасно да јој слиједе два спектакла, али и тежак посао. У групи звучних екипа, испред којих су Порто и Барселона, а опасни Аталанта, Лајпциг и Севиља, само је једна жеља - Брага, са којом су "црвено-бијели" ове сезоне већ играли и изашли као побједници (2:1, 1:1).

Поред њих могући су још Ренџерс из Глазгова и Бетис. Утакмице су на програму 10. и 17. марта, а фудбалери Црвене звезде су домаћини у првој.

Сат касније ривала ће добити и Партизан. "Црно-бијели" ће за противника добити једног од осам побједника групне фазе ЛК.

То су АЗ Алкмар (Холандија), Базел (Швајцарска), Копенхаген (Данска), Фејенорд (Холандија), Гент (Белгија), ЛАСК (Аустрија), Рен (Француска) и Рома (Италија). Утакмице су на програму 10. и 17. марта, а актуелни лидер Суперлиге Србије биће гост у реваншу.