latinica  ћирилица
25/02/2022 |  08:00 | Аутор: РТРС

Хуманитарна академија "Суза Косова"

Ученици бањалучке Средње техничке школе организоваће данас хуманитарну академију под називом "Суза Косова" за подршку акцији Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији за изградњу и опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.
Дом омладине у Бањалуци - Фото: Screenshot/YouTube
Дом омладине у БањалуциФото: Screenshot/YouTube

Ученици позивају све хумане људе и вршњаке да дођу на ову академију у бањалучком Дому омладине, а, уз хуманост, тема и мотив приредбе је и значај Косова и Метохије за српску културу и идентитет.

Академија подразумијева драмски дио, рецитације, пригодне текстове и музичке дијелове посвећене Косову и Метохији, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Одбор је захвалио ученицима и професорима бањалучке Техничке школе што на овај начин подржавају вршњаке и српски народ на Космету.

Захвалност су исказали и за још 145 основних и средњих школа у Републици Српској које су 2020/21. године учествовале хуманитарним акцијама - "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" и за Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар", који је изграђен и у току је опремање за 164 дјеце и младих са потешкоћама.

Одбор, како се истиче, паралелно реализује и велики десети јубиларни пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" захваљујући хуманости локалних заједница, основних школа, највише породица из цијеле Српске.