latinica  ћирилица
25/02/2022 |  08:03 ⇒ 08:09 | Аутор: СРНА

И Бањалука учествује у пројекту "Спојимо дјецу Космета и Српске"

Бањалука је потврдила учешће у десетом јубиларном пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" и тако се придружила локалним заједницама у Српској које су то раније прихватиле, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов каже да су бањалучке основне школе "Иво Андрић и "Свети Сава" прихватиле да буду домаћини дјеци са Косова и Метохије, а допис за учешће упућен је свим основним школама.

Он је навео да очекује да ће још неке школе учествовати у овом пројекту и угостити 35 српске дјеце из Глине са Баније из породица чије су куће страдале у земљотресу 29. децембра 2020. године, а које још нису обновљене.

Арлов је рекао да је на јучерашњој сједници Скупштина града Бијељине на молбу Одбора и иницијативу потпредсједника Скупштине Миленка Митровића једногласно одлучила и обавезала градско Одјељење за друштвене дјелатности да Бијељина ове године учествује и организује пријем дјеце из братске општине Гораждевац.

Он је напоменуо да су до сада учешће у пројекту потврдили градови Бањалука, Градишка, Требиње, те општине Пелагићево, Шамац и Соколац.

Арлов је изразио велику захвалност Министарству просвјете и културе Републике Српске за велику подршку за све пројекте Одбора усмјерене на Косово и Метохију.

- Очекујемо да ће од 25. јуна до 3. јула у нашем десетом јубиланом пројекту у Републици Српској са Космета и Баније боравити више стотина дјеце - рекао је Арлов.

Међу њима биће дјеца са потешкоћама у развоју у пратњи својих родитеља из Удружења родитеља "Подржи ме" Косовска Митровица за које Одбор организује градњу Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар" у Косовској Митровици.