latinica  ћирилица
25/02/2022 |  11:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Спанулис: Кошарка ми је у крви

Кошарка ми је у крви. Моја породица ми је на првом мјесту, а одмах послије ње је кошарка. Кошарком сам заражен као неким вирусом још од малих ногу и због свега тога желим нешто и ја да вратим, рекао је прослављени грчки кошаркаш Василис Спанулис.
Василис Спанулис (ФОТО: www.euroleague.net) -
Василис Спанулис (ФОТО: www.euroleague.net)

- Имам велику жељу да подијелим своје знање и искуство. Још не знам на који начин ће то бити, али свакако желим да на неки начин останем у кошарци и да јој вратим дио онога што је она мени дала - рекао је Спанулис у интервјуу за ТВ Тањуг.

Чувени плејмејкер борави ових дана у Београду на квалификационом турнир јуниорске Евролиге "Adidas Next Generation Tournament Marko Ivković".

На питање да ли размишља да постане тренер рекао је да о томе размишља, идеја му се допада, али да ће видјети.

Спанулис је искористио прилику да похвали рад београдске Меге, екипе која је уз Барселону и Партизан дала највише драфтованих кошаркаша за НБА лигу.

- Једна особа идејно стоји иза читавог тог пројекта, а то је Мишко Ражнатовић. Он је мој агент, веома сам захвалан, јер смо имали сјајну сарадњу 20 година. Та наша сарадња превазилази пословни однос, постали смо као породица, веома смо блиски пријатељи. Он је са Мегом направио невјероватну ствар - рекао је Спанулис.

Међу најбољим кошаркашима свијета тренутно су један Грк и један Србин - Јанис Адетокумбо је МВП плеј-офа, а Никола Јокић најбољи играч регуларног дијела прошле сезоне НБА лиге.

- То је нешто једниствено, да два играча из Европе буду најбољи у НБА лиги, а трећи, одмах иза њих је можда Лука Дончић. Да су њихове игре толико моћне, да су они толико доминантни, то све нас Европљане чини веома поносним. То значи да овдје у Европи радимо заиста добар посао и да у Америку шаљемо играче који су спремни да доминирају и буду лидери - каже прослављени Грк.

Спанулис је токм богате каријере играо против бројних српских кошаркаша, али није могао ниједног да издвоји.

- Могу само да кажем, да су српски кошаркаши веома интелигентни, да су увијек били веома утренирани и снажни. Веома добро знају кошарку, што и не чуди јер је Србија земља кошарке. Увијек је било тешко када сам играо против њих - поручио је између осталог Спанулис.