latinica  ћирилица
25/02/2022 |  13:13 | Аутор: СРНА

Булајић: Нећу заказати сједницу

Вршилац дужности Скупштине Црне Горе Страхиња Булајић обавијестио је да неће заказати сједницу парламента, јер сматра да се за то нису стекли политички услови.
Скупштина Црне Горе (фото: youtube.com/SkupstinaCrneGore) -
Скупштина Црне Горе (фото: youtube.com/SkupstinaCrneGore)

Булајић је навео да не жели да својом одлуком и најмање допринесе угрожавању основних демократских вриједности и принципа, као и Устава којим је, између осталог, дефинисано да не постоји могућност успостављања, нити признавања власти, која не проистиче из слободно изражене воље грађана.

Према његовим ријечима, то значи да до заказивања сједнице Скупштине Црне Горе, на којој би се нашао захтјев који би означавао прекрајање изборне воље од 30. августа 2020. године, "не може доћи".

Он је позвао лидере парламентарне већине да оставе по страни партијске интересе и разлике и да покажу неопходну и недвосмислену одговорност за рјешавање кризе, те додао да ће, ако дође до договора, одмах заказати сједницу.

- У случају да договор парламентарне већине изостане, спреман сам да закажем сједницу Скупштине која ће бити резултат демократског договора о датуму одржавања ванредних парламентарних избора и избору техничке Владе која би припремила такве изборе - наглашава Булајић.

Он је навео да је земља у кризи, да су тешки изазови пред њима и да народ од њих очекује државничку мудрост и понашање, недвосмислену одговорност, али и заједнички рад.