latinica  ћирилица
25/02/2022 |  16:04 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Објављено прво издање часописа Боготражитељ

Објављено је прво издање часописа Боготражитељ, намијењеног за православну омладину, по благослову Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија.
Часопис Боготражитељ (Фото: eparhijazt.com) -
Часопис Боготражитељ (Фото: eparhijazt.com)

Из Епархије наводе да је поред богословско-мисионарског часописа Живоносни Источник, намијењеног одраслим читаоцима, као и Православног основца за најмлађе читаоце, Боготражитељ долази као кохезивна карика за средњошколску омладину, као и православну омладину уопште.

- Садржај Боготражитеља служи у духовној мисији свједочења православне вјере и њеног живота широм наше богоспасаване епархије - наводе из Епархије, те додају да часопис садржи и писане радове, поезију и ликовне радове православне омладине.

Часопис излази два пута годишње у издању куће Синај Епархије зворничко-тузланске, а доступан је и онлајн на сајту Епархије.

- Позивамо све средњошколце али и школске професоре, вјероучитеље и студенте наше епископије да кроз духовну креативност и стваралаштво у Господу Христу узму дјелатног учешћа у Васкршњем броју часописа који је у припреми - наведено је из Епархије.