latinica  ћирилица
25/02/2022 |  18:09 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Мајкићева о нападима на Твитеру: То показује у каквој држави треба да се живи

Делегат српског народа у Дому народа ПС БиХ Душанка Мајкић изјавила је Срни да је изложена страшним нападима из Сарајева само зато што је на Твитеру пренијела став руске Амбасаде из 2021. године, што показује у каквој држави треба да се живи јер им је спорно пренијети и туђи став.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

Мајкићева је објаснила да је данас објавила твит да је "Москва у марту 2021. године рекла да ће реаговати ако БиХ предузме кораке ка придруживању НАТО", а да је успут и упозорила "немојте послије да нисте знали".

Она је додала да је само подсјетила на тај руски став, да би Москва могла реаговати ако се учини било шта на путу придруживања БиХ ка НАТО, али да су портали који су је напали "заборавили и свјесно избрисали први дио твита" да је Москва у марту `21. рекла да ће реаговати.

- Поред тога што ми је Твитер заштићен, а с обзиром на то да су ми сви бошњачки сарајевски портали пренијели твит, почињен је такав насртај на мој налог који су пратиле најстрашније увреде - навела је Мајкићева.

Она је истакла да је годинама у политици и да је свјесна шта стоји иза тога, али да је однос према онима који мисле другачије, нарочито према онима који су се дрзнули изнијети мишљење супростављено бошњачкој политици, која пропагира само став "ми смо за НАТО и нема друге приче".

Упркос томе, додала је, што Сарајево страхује за снабдијевање гасом и што постоје други проблеми као што је снабдијевање храном и енергентима, види се стално хушкање и напади на Русије умјесто да се БиХ примири.

- Русија ће првенствено њима бити потребна за партнера да обезбиједе оно чега нема. То што се у Сарајеву доживљава да Срби из Републике Српске немају чак право ни да пренесу нечији став, а камоли да изнесу лично мишљење - то је та држава у којој би ми требало да живимо - истакла је Мајкићева.