latinica  ћирилица
25/02/2022 |  20:51 | Аутор: СРНА

Боцан-Харченко: Москва разумије Београд и не тражи ништа од њега

Русија поштује националне интересе Србије, разумије да постоји притисак да уведе санкције Москви, али Москва ништа не не тражи од Београда, изјавио је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.
Александар Боцан Харченко (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Александар Боцан Харченко (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

- Москва не тражи ништа од Београда знајући досљедност предсједника Србије Александра Вучића и његов темељни став око кључних питања као што су развој Србије и њено понашање у спољној политици - рекао је Боцан-Харченко, коментаришући захтјеве ЕУ, САД и Велике Британије да Србија уведе санкције Русији због војне операције у Украјини.

Боцан-Харченко је изјавио Танјугу да Западу није стало до интереса других, чак иако су то земље које су кандидати за чланство у ЕУ, те да не мисли о Србији, њеном народу и могућим посљедицама увођења санкција.

Он је истакао да између предсједника Русије и Србије Владимира Путина и Александра Вучића постоји повјерљив и свеобухватан дијалог на основу дубоког међусобног поштовања и повјерења.

Боцан-Храченко је истакао да Русија има у виду даљи развој односа са Србијом и досљедну реализацију свега што су договорила два предсједника.

- Наша очекивања да ћемо без препрека и застоја реализовати сваки пројекат и све договоре који постоје, за добробит и Русије и Србије - нагласио је Боцан-Харченко.