latinica  ћирилица
27/02/2022 |  11:31 ⇒ 11:35 | Аутор: РТС

Зеленски: Ово је терор, одузмите Русији право гласа у Савјету безбједности УН

Украјински предсједник Владимир Зеленски позвао је међународну заједницу да одузме Русији право гласа у Савјету безбједности Уједињених нација, оцијенивши да се руске акције "граниче са геноцидом", пишу Ројтерс и Си-Ен-ЕН, а преноси РТС.
Владимир Зеленски (Фото: Володимир Зеленський Twitter) - Фото: Тwitter
Владимир Зеленски (Фото: Володимир Зеленський Twitter)Фото: Тwitter

- Ово је терор. Још више ће бомбардовати наше градове, још подмуклије ће убијати нашу дјецу. Ово је зло дошло на нашу земљу и мора да буде уништено - поручио је Зеленски у краткој видео-поруци.

Предсједник Украјине је навео и да Василков, Кијев, Чернигов, Суми, Харков и други градови живе у условима који "нису виђени на територији Украјине од Другог свјетског рата".

- Ова ноћ је била тешка, поново пуцњава, поново гранатирање насељених мјеста, цивилне инфраструктуре. Данас нема ништа што окупатор не сматра легитимном метом - рекао је Зеленски у видео-снимку објављеном на друштвеним мрежама.

Тврди да Руси гађају вртиће, стамбене зграде, па чак и возила хитне помоћи, иако је руско Министарство одбране више пута саопштило да циља само војну инфраструктуру, наводећи да оружане снаге Руске Федерације предузимају све мјере да спасу животе цивила.

      View this post on Instagram

A post shared by Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)