latinica  ћирилица
27/02/2022 |  14:26 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Амбасада Руске Федерације у БиХ: У Украјини нема инвазије, то је лаж Сједињених Држава

Амбасада Руске Федерације у БиХ објавила је да Русија спроводи специјалну војну операцију ради демилитаризације и денацификације украјинског режима, а не "инвазију" о којој "лажу Американци".
Амбасада Русије у БиХ -
Амбасада Русије у БиХ

- На страници амбасаде САД у Сарајеву на друштвеној мрежи Инстаграм објављен је патетични "документарац" у којем се наводи да су руски представници "лагали" о одсуству намјере да изврше "инвазију" на Украјину. Али, као и обично, лажу сами Американци. Јер нема "инвазије" - објавила је руска Амбасада на својој Фејсбук страници.

Из руске Амбасаде су истакли да је циљ руске операције демилитаризација, јер су САД стајале иза наоружавања Украјине, а тим оружјем се варварски уништавало цивилно становништво Доњецка и Луганска, укључујући дјецу.

- Управо су САД натрпале Украјину биолабораторијама, које су врло могуће кориштене за проучавање метода за уништавање руског народа на генетском нивоу - навели су из Амбасаде Русије.

Из Амбасаде су објаснили да је денацификација циљ јер су САД "подстицале неонацистичку тактику и стратегију бандероваца из Кијева" те суштински спречавале Украјину, као странку споразума из Минска да испуни своје обавезе.

- САД су вјерне својој лицемјерној политици и у БиХ. Управо Вашингтон је тај који омета дијалог унутар БиХ, поставља конститутивне народе једне против других и противи се укидању анахроног спољног протектората који представља Канцеларија високог представника. У исто вријеме он такву БиХ "пажљиво" гура у ЕУ како би је попут Косова искористио као "фитиљ" против свог геополитичког противника односно ЕУ. То је истина, иако у свјетлу тренутне имагинарне солидарности између Америке и Европе "према украјинском случају", таква изјава може изгледати претјерано. Али, доћи ће тренутак истине - навели су из Амбасаде.

Из руске Амбасаде истичу да "САД нису "доказани пријатељ", већ искусни предатор, који ће без оклијевања препустити своје савезнике њиховој судбини ако му се приклијешти реп" и да су примјери у овом случају сувишни".

- Чак и саму скраћеницу УСА неки Американци дешифрују као Unites States of Anxiety - Сједињене Државе анксиозности. Управо је анксиозност, а ми бисмо додали и лаж, оно што Сједињене Државе доносе цијелом свијету - истакли су из руске Амбасаде у Сарајеву.