latinica  ћирилица
01/03/2022 |  13:56 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Вулић: Жалосно је данас било шта славити и честитати

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да би поједини представници међународне заједнице схватили колико је жалосно данас било шта честитати када би само сагледали право стање ствари и чињенице из свих углова, а не једнострано како то обично раде.

- На данашњи дан 1992. године, на сарајевској Башчаршији, син је на властитој свадби гледао како му злочинци убијају оца и пуцају на свештеника. Српска крв лије црквеним двориштем! То је, господо из међународне заједнице, реална слика онога што се данас слави у дијелу ФБиХ и на чему ви честитате. Да ли уопште знате шта то Бошњаци данас славе и како су дошли до те независност - упитала је Вулићева.

Она је нагласила да Бошњаци славе протјеривање Срба из Сарајева, њихово мучење по злогласним сарајевским логорима, убијање на Казанима и гдје год су стигли.

- Срби нису геноцидаши, Срби су вјерујући народ који опет позива на дијалог, мир и суживот. Данас није празник БиХ, није чак ни празник цијеле Федерације, то је декоративна представа за бошњачку политичку елиту јер, као што је свима познато, закона о празницима БиХ - нема - истакла је Вулићева.