latinica  ћирилица
02/03/2022 |  13:48 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Додик: Лавров упознат о кршењу Устава (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је руског министра спољних послова Сергеја Лаврова упознао о понашању друга два члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића и о њиховом ставу којим крше Устав БиХ.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је новинарима, након сједнице Предсједништва БиХ, коју је напустио јер није прихваћен његов захтјев да у дневни ред буде уврштена тачка у вези са украјинском кризом, рекао да је Лавров истакао да се мора поштовати Дејтонски мировни споразум, те да Русија поштује међународно право.

- Видим да је овдје хистерија због тог разговора, а у истом дану је предсједник Француске Емануел Макрон разговарао са предсједником Русије Владимиром Путином и није било хистерије у Сарајеву - рекао је Додик и додао да се у Сарајеву не може примијетити да се исто односи и према ставу Турске у вези са ситуацијом у Украјини.

Додик је подсјетио да је прије десет година ЕУ говорио да прими БиХ, те да и сада стоји иза тога иако је мишљења да би то било примање "болесника који се не може излијечити".

- Нема инфузије, чак ни у ЕУ смишљене, да би могла овога болесника /БиХ/ спаси - рекао је Додик.

Он је рекао да ЕУ мисли озбиљно она би БиХ интегрисала прије десет или 15 година и покушала унутра да моцелира.