latinica  ћирилица
04/03/2022 |  14:40 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Кришто: Без посланика из Републике Српске не може ништа проћи

Без посланика из Републике Српске данас ништа не може проћи у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, изјавила је замјеник предсједавајућег овог дома Борјана Кришто.
Борјана Кришто - Фото: РТРС
Борјана КриштоФото: РТРС

- С друге стране, испред нашег клуба био је приједлог да се одгоди изјашњавање о приједлогу закључака, да то оставимо за сједницу која је заказана за два дана и да се изјаснимо да би сви ти закључци били јединствени, али није наше да позивамо како ћемо гласати - рекла је Кришто новинарима.

Она сматра је додала да то треба бити порука мира, уважавања и дијалога.

- То је је једини пут за будућност БиХ - рекла је Кришто.

Коментаришући тврдње министра безбједности у Савјету министара Селме Цикотића да се избјеглице из Украјине смјесте у Делијаш и Салаковац, Кришто је истакла да БиХ прво треба помоћи себи, а онда бити безбједна земља да би могла помагати и другима.

Она је напоменула да је Цикотић једини министар који је присуствовао сједници и да нису имали никакав радни материјал од тог министарства.

- Ми нисмо у ситуацији да се од нас очекује помоћ такве врсте на коју је можда министар алудирао. Ако неко жели помоћ, онда је бар у овом тренутку треба тражити на неком другом мјесту - истакла је Кришто.