latinica  ћирилица
04/03/2022 |  15:31 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Вулић: Сједница ПД ПС БиХ - злоупотреба

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је Срни да је данашња сједница била "чиста злоупотреба Представничког дома и да се толико фашистичких порука није чуло ни у оним несрећним временима".
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Ако политичко Сарајево на будућност гледа тако што Србе називају силоватељима, мучитељима, геноцидашима, јасно је свима, па и представницима међународне заједнице колико Бошњаци не желе суживот и колико заправо Србе мрзе - оцијенила је Вулићева.

Она је додала да је трагични сукоб у БиХ донио свима губитке.

Вулићева је указала да српске мајке и данас не знају гдје су тијела и одрубљене главе њихових синова, који сами себе нису убијали ни масакрирали.

- Политичко Сарајево не занимају ни Русија, ни Украјина, свјесни да смо небитни, премали и неуређени да уопште износимо став. Оно што их занима јесте медијски простор у коме бљују на Србе и Милорада Додика - истакла је Вулићева.

Предложени закљуци посланика из ФБиХ у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ да се осуди "агресија" Руске Федерације на Украјину, да Русија буде суспендована из Савјета за спровођење мира у БиХ те да се укине безвизни режим са Русијом нису данас добили потребну ентитетску већину, те су упућени на усаглашавање.

Српски посланици данас нису присуствовали сједници, образлажући да би расправа о украјинској кризи продубила сукобе и подјеле унутар БиХ.