latinica  ћирилица
07/03/2022 |  11:12 ⇒ 11:13 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Предано радити на побољшању укупног положаја жена

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је свим женама у БиХ 8. март, Међународни дан жена, саопштено је из Савјета министара.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

- Жене су својом преданошћу, пожртвованошћу и одговорношћу доказале да су снажни носиоци позитивних друштвених промјена и друштвених вриједности, а напредак и просперитет сваког друштва одређен је улогом коју унутар њега имају жене - нагласио је Тегелтија у честитки.

Тегелтија је поручио да "не само овог, већ сваког дана сви заједно требамо одавати признање и поштовати улогу жене као мајке, супруге и равноправног партнера у свим аспектима нашега живота".

- Стога, све институције у БиХ морају да наставе предано радити на побољшању укупног положаја жена, јачању њихове економске, политичке и друштвене независности, с циљем изградње хуманијег и друштва једнаких права за све. Овим поводом изражавам најдубље поштовање и захвалност свим женама у БиХ на залагању и ентузијазму које улажу у развој нашег друштва. У име Савјета министара, и у своје име, свим женама упућујем најискреније честитке поводом 8. марта – Међународног дана жена - наводи се у честитки предсједавајућег Савјета министара.